Kjpt

ISBN: 9788282820875
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innbundet
  


Nazisten og psykiateren

det fatale møtet mellom Hermann Göring og Douglas M. Kelley
Dette er historien om møtet mellom den amerikanske psykiateren Douglas M. Kelley og Herman Göring, Hitlers høyre hånd og en av verdenshistoriens verste forbrytere.
Dette er historien om det fatale møtet mellom den ambisiøse amerikanske militærpsykiateren Douglas M. Kelley og Hermann Göring, Hitlers høyre hånd og en av verdenshistoriens verste forbrytere. Historien utspiller seg i dagene etter krigens slutt og i tiden fram mot Nürnbergprosessene 1946-49. Kelley kom Göring nært innpå livet og ble imponert over ham til tross for at han foraktet Görings handlinger.

Boka reiser spørsmål ved hva som skapte grobunn for et regime som det nazistiske, og om det var en bestemt mennesketype som ble nazister. Gjennom sitt arbeid med Göring forsøkte Kelley å finne ut hva som driver mennesket til grusomme handlinger og utforsker selve ondskapens vesen.

Historien om disse to mennenes skjebner veves inn i hverandre og gir oss innblikk både i nazistenes tanker om sine egne forbrytelser, og ondskapens natur i seg selv.

Dette er en sterk og medrivende personlig historie som er umulig å legge fra seg. Psykiateren beveget seg i farlig farvann, og denne erfaringen skulle til slutt også bli hans egen tragiske skjebne. Vel hjemme i USA pendler livet hans mellom en intenst vellykket karriere og dyp depresjon, alkoholisme, irrasjonelle sinneutbrudd og vold. Det hele kulminerer med at han tar sitt eget liv ved å svelge cyanid, på samme måte som Göring, foran øynene på sin skrekkslagne familie.Om forfatteren:

Jack El-Hai er amerikansk journalist og historiker, og har tidligere gitt ut flere bøker om historiske temaer, blant annet biografien om Dr. Walter Freeman The Lobotomist: A Maverick Medical Genius and His Tragic Quest to Rid the World of Mental Illness (2005, Wiley) og Turbulent Air: A History of Northwest Airlines. El-Hai underviser ved University of Minnesota og Augsburg College, og har skrevet artikler for Atlantic Montly, Washington Post Magazine og American Heritage.Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side