Kj°pt

ISBN: 9788243008441
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innbundet

ANDRE UTGAVER:
Jakten på Olav den hellige
heftet (2014)
Jakten på Olav den hellige
Innbundet (2013)
  

Øystein Morten

Jakten på Sigurd Jorsalfare

Hovedbok nr 11 i Historieklubben 2014.
Sigurd Jorsalfare var den første europeiske kongen som vervet seg til korstogene. Historiene om hans fryktløshet og mange seire har gjort ham til en av de fremste helteskikkelsene våre. I 1108 ledet han som attenåring 60 skip ut fra Bergen, på vei mot Jerusalem. Forfatteren Øystein Morten har reist i hans fotspor, på jakt etter et sannere bilde av sagakongen.

Fortellingen starter med at hodeskallen til Sigurd Jorsalfare tas ut fra det kongelige gravmausoleet på Akershus festning. Kan dagens rettsmedisinske metoder forandre historien? Kan vi komme nærmere kongens personlighet?

Øystein Morten prøver å rekonstruere stiene Jorsalfare vandret og slagene han kjempet. Et av de mest spektakulære slagene skjedde i en fjellhule på den spanske øya Formentera, hvor forfatteren klatrer i revner og stup for å fatte hvordan Sigurd kunne overmanne fienden ved hjelp av skip, hundre meter over havet.

Tre år etter at han forlot Bergen, vender Sigurd Jorsalfare hjem, men alle skipene er borte, og kongen selv – er han blitt gal?
Øystein Morten levendegjør de norske og utenlandske kildene om Sigurd og setter dem i en helt ny sammenheng.

Dette er historiefortelling på sitt mest spennende!

OM FORFATTEREN:


Øystein Morten (f. 1973) er religionshistoriker fra universitetet i Oslo og forfatter.
Han har tidligere vært distriktskonservator i Vest-Telemark. For bøkene Stavkyrkja i Eidsborg. Ein biografi (2008) og Magnus den gode (2011) har han fått svært gode kritikker.


PRESSE
"Øystein Morten er tilbake med en ny forfriskende biografi om en norsk vikingkonge. …
Slik han i forrige bok klarte å gi oss et nytt blikk på Olav den hellige, rykker han nå Sigurd ut av sin gamle kontekst og lar oss vurdere ham i et nytt lys".  Sten Inge Jørgensen, VG
Flere b°ker
Øystein Morten
Kjøpt Pris: 149,-
Bokklubbpris: 99,-

Morten, Bok
Kjøpt Pris: 229,-
Bokklubbpris: 199,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side