Kjpt

ISBN: 9788243009790
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innbundet

ANDRE UTGAVER:
Norges verste nazister
heftet (2016)
  


Norges verste nazister

Nordmenn og tyskere i Hitlers tjeneste
Hovedbok 9, 2015
Medlemspris 305,- (Veil. pris 349,-)

En lett tilgjengelig bok for krigsinteresserte. Faglig bunnsolid, men med grep som innbyr til diskusjon om utvalget er korrekt. En svært aktuell bok å lese til krigsjubileet!
Det har kommet ut en rekke bøker der ulike sider ved Norges mørke krigshistorie oppsummeres. Vi har fått lister over mistenkte landssvikere, støttespillere tilknyttet hirden og Gestapo og bøker som tar for seg nordmenn som falt i tysk tjeneste. Mange av disse bøkene tar for seg mennesker som opererte i krigens gråsoner der det ikke alltid er enkelt å skille helter fra skurker. Denne boka er ikke som disse.

Boka tar for seg  norske og tyske nazister som på hvert sitt vis kjempet tyskernes sak under krigen. Disse presenteres med korte biogra er og historier som forklarer hvorfor nettopp disse er nevnt blant de verste. Forfatteren er en av de fremste ekspertene på området og han har hatt tilgang til et rikt bildemateriale. Dette er imidlertid ingen “katalog”: Gjennom tekst og fotogra er gir boka et sterkt og sammensatt bilde av hvem som hadde makten i Norge under okkupasjonen og hva slags forbrytelser de begikk.Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side