Kj°pt

ISBN: 9788243009042
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: heftet
  


Ørkenreven

En biografi om Erwin Rommel

Erwin Rommel var den mest respekterte og fryktede av de tyske generalene under den andre verdenskrig. Han er kjent som en særdeles dyktig strateg og kriger - en improvisasjonens mester som evnet å gripe en situasjon, endre den og gå til motangrep.

Goebbels brukte Rommels status for alt den var verdt. Generalen ble fremstilt som nasjonens håp, arketypen på den ariske kriger. Faktisk var han Hitlers yndlingsgeneral helt frem til det mislykkede attentatet sommeren 1944. Også de allierte respekterte Rommel, og fryktet ham. Rommel har vært kjent som en mann med høy integritet, som alltid var skeptisk til naziregimet. Denne boken viser at dette er en myte: Rommel var fra første stund en svoren tilhenger av der Führer. Biografien bygger på et rikt og verdifullt kildemateriale. Rommel skrev for eksempel daglig brev til sin kone hjemme i Tyskland.

Ørkenreven gir et spennende bilde av mennesket Rommel, samtidig som vi følger hans helt spesielle militære karriere.OM FORFATTER:
Benoît Lemay er spesialist på militærhistorie og internasjonal politikk. Han har tidligere skrevet Erich von Manstein: Le stratége de Hitler.Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side