Kj°pt

ISBN: 9788282114424
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innbundet
  


Vanviddet på Vestfronten

Norske og svenske soldater i ingenmannsland

Under første verdenskrig kjempet mange tusen nordmenn og svensker på Vestfronten. Side om side med briter, franskmenn og tyskere sloss de i noen av historiens blodigste og mest omtalte slag. Mindre kjent er hvordan den enkelte skandinaviske soldat opplevde infernoet på slagmarken og i skyttergravene.

I Vanviddet på Vestfronten har Christer Lundquist samlet øyenvitneskildringer fra norske og svenske brev, dagbøker og memoarer – ofte grufulle i sine detaljer. Sentralt står beretningen til løytnant Carl Belfrage, som var i tysk tjeneste fra sommeren 1915 til siste mann falt i 1918. Sammen med bokens øvrige stemmer skapes en unik fremstilling av tilværelsen ved fronten og krigens utvikling, skrevet fra vidt forskjellig ståsted. Felles er kameratskapet og samholdet blant soldatene, hvordan de tilpasser seg umenneskelige forhold, og hvordan den romantiske forestillingen om krig gradvis brytes ned til fortvilelse og desperasjon. Nærmere livet og døden i skyttergravene er det vanskelig å komme.

 

«... en spennende og leseverdig bok. Vi får et godt innblikk i livet ved fronten og en bedre forståelse av krig i sin ytterste konsekvens ... Anbefales!» – Jørgen Berggrav, Pro Patria militærfaglig magasin

 

Christer Lundquist (f. 1970) er prisbelønnet journalist, redaktør og gründer. Han står bak etableringen av syv aviser og et populærvitenskapelig magasin. Lundquist bor i Tønsberg.

Bengt Belfrage (f. 1930) bor i Stockholm og er klassisk musiker og forfatter. Han har undervist i musikk ved flere internasjonale institusjoner, og har bl.a. vært medlem av Berlinerfilharmonien.
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side