Kj°pt

ISBN: 9788283230055
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innbundet
  


Norges krone

Kroninger, signinger og maktkamper fra sagatid til nåtid
Hovedbok nr 2, 2016. Veil pris. 398,- Medlemspris 348,-
«En Konges Kroning og Salving er det høitideligste Øieblik i Nationens Liv. Den naar i dette Sekund saa at sige helt op i Himlen», skrev Jacob S. Worm-Müller i 1906. Kroninger går som en rød tråd gjennom norgeshistorien og mange av dem har funnet sted i forbindelse med store og avgjørende hendelser: De blodige borgerkrigene på 1100-tallet og forsøket på å innføre en ny statsform bygd på det sakrale enekongedømmet, bannlysingen av kong Sverre, Nordens samling i Kalmar, det endelige valget mellom Sverige eller Danmark som unionspartner, nasjonens gjenreising i 1814, konflikten mellom Carl Johan og Stortinget – og unionsoppløsningen i 1905.

Den dramatiske historien om kroningene og omstendighetene rundt dem er også historien om det norske kongedømmet og blir et prisme som 800 års norgeshistorie kan sees gjennom. Denne boken inneholder også den første grundige gjennomgang av kronregalienes historie, forbilder og symbolikk.

23. juni 2016 er det 25 år siden kong Harald og dronning Sonja ble signet i Nidarosdomen.OM FORFATTEREN:
Trond Norén Isaksen er historiker og forfatter med spesiell interesse for monarkiers historie, politisk historie og emner i skjæringspunktet mellom historie og kunsthistorie. Han har skrevet biografiene Dronningen vi ikke fikk (om kronprinsesse Märtha og kong Olav) og Kvinne blant konger (om prinsesse Astrid) og et stort antall artikler i norske og utenlandske publikasjoner. Han er tilknyttet NRK som ekspertkommentator ved kongelige begivenheter, seinest prins Carl Philip og prinsesse Sofia av Sveriges bryllup, og skriver fast for det britiske månedsmagasinet Majesty.

Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side