Kj°pt

ISBN: 9788230401590
Status: I salg
Utgivelsesår: 2016
Innbinding: Innbundet
  


Den lange overfarten

Tidlig norsk utvandring til Amerika

Den lange overfarten undersøker et kapittel i norsk utvandringshistorie som aldri har blitt fortalt før. Odd Lovoll viser hvordan Quebec, Montreal og andre havnebyer i Canada ble inngangsporten for norske utvandrere til Nord-Amerika, og dermed erstattet New York som den viktigste destinasjon fra 1850 til slutten av 1860-tallet.

I løpet av disse årene gikk 94 prosent av norske utvandrere i land i Canada. Innføringen av frihandel lot norske seilskuter ta del i den lukrative trelasthandelen mellom Canada og de britiske øyer. Skip fraktet tømmer én vei over Atlanterhavet og utvandrere vestover. For de aller fleste som steg i land i kanadiske havnebyer, ble Canada en korridor til endelige reisemål i øvre Midtvesten, primært Wisconsin og Minnesota.

Boken inneholder personlige emigranterfaringer overlevert i familier som innvandret, støttet av omfattende forskning. Den formidler fortellinger om lidelse, utholdenhet, nederlag og suksess blant mennesker som søkte et bedre liv i et nytt land.


OM FORFATTEREN:
Odd S. Lovoll har skrevet en rekke bøker om nordmenn i Amerika og er omtalt som «norskamerikanernes fremste historiker». Han var den første som ble utnevnt til King Olav V Professor of Scandinavian-American Studies ved St.Olaf College og var fra 1995 til 2005 professor II i amerikansk historie ved Universitetet i Oslo. Lovoll fikk Fritt ords Honnør for boka Norwegian Newspapers in America i 2011.

Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side