Kjpt

ISBN: 9788243010352
Status: I salg
Utgivelsesår: 2016
Innbinding: heftet

ANDRE UTGAVER:
Norges verste nazister
Innbundet (2015)
  


Norges verste nazister

Nordmenn og tyskere i Hitlers tjeneste 1940-45

Nå i pocket!


En lett tilgjengelig bok for krigsinteresserte. Faglig bunnsolid, men med grep som innbyr til diskusjon om utvalget er korrekt.
 
Det har kommet ut en rekke bøker der ulike sider ved Norges mørke krigshistorie oppsummeres. Vi har fått lister over mistenkte landssvikere, støttespillere tilknyttet hirden og Gestapo og bøker som tar for seg nordmenn som falt i tysk tjeneste. Mange av disse bøkene tar for seg mennesker som opererte i krigens gråsoner der det ikke alltid er enkelt å skille helter fra skurker. Denne boka er ikke som disse.

Boka tar for seg  norske og tyske nazister som på hvert sitt vis kjempet tyskernes sak under krigen. Disse presenteres med korte biogra er og historier som forklarer hvorfor nettopp disse er nevnt blant de verste. Forfatteren er en av de fremste ekspertene på området og han har hatt tilgang til et rikt bildemateriale. Dette er imidlertid ingen “katalog”: Gjennom tekst og fotografi er gir boka et sterkt og sammensatt bilde av hvem som hadde makten i Norge under okkupasjonen og hva slags forbrytelser de begikk.PRESSE
«Dramatisk lesning, enten man er nybegynner eller viderekommende i krigshistorie. Den er leservennlig i all sin gru. »
Dagbladets terningkast 5

Dagbladet 20.11.2015


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side