Kjpt

ISBN: 9788243006157
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innbundet
  

Claire Longriggs

Mafiakvinner

Mafiakvinner er bygd opp rundt portretter av kvinner som har hatt makt i mafiaen. Utgangspunktet er at mafiaens æreskodeks offisielt har gått ut på å holde kvinnene utenfor; en mafiakone skulle aldri spørre og intet vite.

Dommerne trodde lenge at dette var en sannhet og tok aldri anklager mot kvinner alvorlig. Longrigg påpeker at kvinner i alle fall i senere tiår har hatt makt i mafiaen; de har overtatt geskjeften etter menn som har havnet i fengsel eller dødd. Men denne “frigjøringen” har også innebåret et tap av frihet: De kvinnene som har hatt makt i mafiaen, har samtidig også ofret livene sine til den - de har måttet hevne drapet på mannen sin, de har mistet sønnene sine, de har sittet årevis i fengsel, de har levd i skjul, de har sett barna sine gå inn i den samme volds-spiralen som de selv er blitt en del av.

Halvdelen av boken handler om slike tradisjonelle mafiakvinner. Den andre halvdelen handler om kvinner som vil ut, for sin egen og særlig for barnas skyld. Det er de som står frem og vitner under de nye vitnebeskyttelsesprogrammene.

Clare Longrigg (f. 1963) er journalist og en av Englands fremste eksperter på den italiensk mafiaen. Hun har tidligere skrevet Mafia Women og No questions asked. The secret life of women in the mob, samt Den siste gudfaren. Jakten på Bernardo Provenzano, som kom på norsk i 2008.


PRESSE
" ...hun har en drivende god penn, og kunnskaper nok til å sette de personlige historiene inn i en sammenheng."
(Terningkast fire), Sten Inge Jørgensen, VG


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side