Kjpt

ISBN: 9788282111485
Status: P lager
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Innbundet
  

Eugene B Sledge

Våpenbrødre

Stillehavskrigen 1944-45
"Våpenbrødre" beskriver E. B. Sledges erfaringer fra den brutale Stillehavskrigen på en ærlig og usentimental måte. Her skildres det som reddet, truet og forandret hans liv. E.B. Sledges øyenvitneskildring fra kampene på Stillehavsøyene Peleliu og Okinawa står igjen som en av de virkelig store klassikerne fra annen verdenskrig. Steven Spielberg og Tom Hanks' nye TV-serie The Pacific er i stor grad basert på denne boken, og forfatteren er den samme Sledge som har en fremtredende rolle i serien.

I 1944 kjempet den unge soldaten fra Alabama i en av krigens mest berømte marineavdelinger. Selv etter intens trening ble han sjokkert over å bli kastet inn i slaget om Peleliu, der «verden var et mareritt av flammer, eksplosjoner og geværskudd». Idet han ankom helvetet på Okinawa, var han allerede en krigsveteran, uten panikk, men fortsatt fylt av frykt.

"Våpenbrødre" beskriver Sledges erfaringer fra den brutale Stillehavskrigen på en ærlig og usentimental måte. Her skildres det som reddet, truet og forandret hans liv.

PRESSE
"Brutal, ærlig og rystende fortelling fra stillehavskrigen mellom USA og Japan."
Adresseavisen

«Det finnes noen glimrende memoarer fra det voldsomme slaget om Okinawa, men E.B. Sledges er de klart mest uforglemmelige.»
The Wall Street Journal

«Våpenbrødre har blitt kalt de beste memoarene fra en soldat i annen verdenskrig»
Navy Times

«Brutalt ærlig ... denne boken fortjener virkelig et større publikum»
NEWSWEEK

«Av alle bøker om bakkekrigen i Stillehavet, er Våpenbrødre det nærmeste man kommer et mesterverk.»
The New York Review of BooksOm historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side