Kjpt

ISBN: 9788282110358
Status: P lager
Utgivelsesår: 2010
Innbinding: Innbundet
  

Jon Steele

Krigsjunkie

Sterk dokumentar om livet som kameramann i konfliktsoner, om moderne krig og om hva den gjør med de som rammes av den. Oppsiktsvekkende og kritikerrost.

Jon Steele er krigsjunkie. Han trenger en jevn dose med krig og faenskap for å føle at han lever. Bildene han fanger inn gjennom objektivet blir sett av millioner av fjernsynsseere og tilfredsstiller sjefene ved ITN. Samtidig blir livet utenfor krigssonen meningsløst og tomt. Det er frykten og spenningen forbundet med jobben som gir livet mening … til slutt får han overdose.

"Krigsjunkie" er en sterk dokumentar om livet som kameramann i konfliktsoner, om moderne krig og om hva den gjør med de som rammes av den. Boken er også en vekker for oss som bare følger konfliktene på tv. Steeles nære skildringer er personlige og ubehagelige, men også overraskende humoristiske i all sin elendighet.

Boken vakte oppsikt da den ble utgitt i England i 2002, med store oppslag og gode kritikker i bl.a. The Times, Guardian og The Evening Standard. Også i Norge fikk boka mye medieoppmerksomhet, med blant annet innslag på TV2 og NRK radio, og intervjuer i flere landsdekkende aviser.

Jon Steele har mottatt flere priser for sin innsats som kameramann; Cameraman of the Year, Story of the Year og utmerkelse for tapperhet av Le Press Club de France. "Krigsjunkie" er Steeles første bok.


PRESSE
"Krigsjunkie er en bok som fortjener oppmerksomhet. Anbefales"
Ørjan Greiff Johansen, Adresseavisa


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side