Kjpt

ISBN: 9788248911111
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding:
  

Alexander Wisting

Roald Amundsen

Det største eventyret
Roald Amundsen trollbandt en hel verden med sine polarekspedisjoner. For Norge ble han et slående symbol på hva et lite land kan utrette, utstyrt med mot og dristighet i konkurranse med verdens stormakter og naturens krefter.
Ingen har lyktes med sine ekspedisjoner i en slik grad som Amundsen. Likevel har ettertiden kastet skygger over hans bragder ved å tegne et svært mørkt bilde av hans lederegenskaper. Negative personkarakteristikker har overgått hverandre og førkrigstidens heltedyrkelse slo raskt over i sin motsetning.

Forfatter Alexander Wisting er oldebarnet til Oscar Wisting som var med på ekspedisjonen til Sydpolen i 1911. Her tegner han et nytt og engasjerende bilde av tidenes norske polfarer, fra de første, ustøe barneskrittene på Uranienborg i Christiania, via Belgica-ekspedisjonen og Nordvestpassasjen, til Sydpolen og Nordpolen, før han går ut av tiden et sted mellom Tromsø og Svalbard.

PRESSE
"Wisting har skrevet et imponerende verk. Selv om innholdet for en stor grad er kjent, er dette et gledelig og spennende gjensyn med vår fremste polfarer."
Dagbladet


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side