Kjpt

ISBN: 9788292870204
Status: P lager
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innbundet
  

Ole O. Moen

USA

Annerledeslandet i en ny tid
Hva vil det si å være amerikaner? Ole O. Moen gir oss et innblikk i den amerikanske levemåten i dag sett i lys av USAs historie, politikk, samfunnsliv og kultur.
Moen analyserer USA slik verdens eneste supermakt framstår under president Barack Hussein Obama - både ut i fra vår samtid og USAs særegne historiske tradisjoner. Presidentvalget i 2008 var på flere vis begynnelsen på et nytt kapittel i USAs moderne historie. Moen beskriver de nye trekkene som nå avtegner seg i den politiske og kulturelle hverdagen - historien om dette landet i en ny og annerledes tidsalder.

Det er sterke bånd som knytter Norge til USA. En naturlig konsekvens av dette er at de fleste nordmenn mener seg å kjenne USA. "Onkel Sam" er en gammel kjenning, men vår generelle innsikt i amerikansk kultur og politikk er relativt overfladisk. Denne boken er et bidrag til en bedre forståelse av dagens amerikanske samfunn.

Ole O. Moen er professor emeritus i Nord-Amerikastudier, og var ansatt ved Universitetet i Oslo fram til 2010. Han har vært den mest benyttede kommentator om amerikansk politikk og kultur i radio og TV i Norge i over 25 år.


PRESSE

 
 
Flere bker
Ole O. Moen
Ikke p lager.
Kan ikke bestilles

Ole O. Moen
Ikke p lager.
Kan ikke bestillesOm historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side