Kjpt

ISBN: 9788281691063
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innbundet
  

Norman Mailer

Nattens Armeer

Historien som roman, romanen som historie
Om sommermånedene i 1967 var "the Summer of Love and Flower Power" i USA, utviklet den påfølgende høsten seg til å bli en tid for massive konfrontasjoner. Den voksende motstanden mot Vietnam-krigen smeltet sammen med den motkulturelle "Make Love Not War"-bevegelsen, og utviklet seg til et opprør som skulle ta USA og mye av den vestlige verden med storm.
I oktober 1967 marsjerte anslagsvis 200 000 demonstranter mot Pentagon i Washington DC under massiv politiovervåkning. Norman Mailer var til stede og ble arrestert, og skrev deretter sin svært personlige skildring av den historiske hendelsen. Boken, som har undertittelen Historien som roman, romanen som historie, sammenfletter to beretninger om den samme begivenheten - en objektiv, som er basert på mediedekningen og uavhengige vitnemål, og en subjektiv der Norman Mailer selv er romanens hovedperson. Slik blander han fakta og fiksjon for å skape en "eksperimentell sannhet" om hippiene, akademikerne, prestene, poetene, soldatene og studentene som gjorde marsjen til et skjellsettende øyeblikk i USAs historie.

Belønt med Pulitzer-prisen og The National Book Award.


PRESSE
"En amerikansk klassiker. «Nattens armeer» suger leseren dypt inn i de sagnomsuste 1960-åra. (...) Mailer briljerer med sin overlegne stil, et språk som forteller og dissekerer, informerer og raljerer, som slår til alle kanter, som bærer i seg alvor og ironi mens det holder et intellektuelt jerngrep om samtidas pulsåre."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Bare en født romanforfatter kunne ha skrevet så intelligent, skjelmsk, dyptpløyende og levende om et stykke historie."
New York Times Book Review

"Han genuine vidd og stridslystne sjarm, hans glødende, intense og oppriktige omsorgsfølelse, gjør Nattens armeer til et kunstnerisk dokument som fortjener betegnelsen litteratur."
Time

"Bare en forfatter som er gjennomsyret av amerikansk liv, son holder hodet kaldt og som har en genuin sosial medfølelse, kunne ha skrevet en bok som er så skarp i sin historiske forståelse og så rørende i sine portretter"
The Nations

 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side