Kjpt

ISBN: 9788243006706
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Lars Gule

Ekstremismens kjennetegn

Ansvar og motsvar
Hvordan kjenne igjen og ta til motmæle mot ekstremister? Denne boka gir deg verktøyene du trenger.

Særlig på internett florerer ekstreme oppfatninger av hva som er virkelig. Boka hjelper deg til å skille ­ekstremisme fra gangbare oppfatninger, og ­viser hvordan du kan slå tilbake. Lars Gule er en av ­Norges mest kunnskapsrike og erfarne debattanter. I en årrekke har han imøte-gått mange av de mest ­innbitte innvandringsmotstandere og såkalte islamkritikere på Internett, blant dem Anders Behring Breivik.
Filosofen og samfunnsdebattanten Lars Gule tar leseren med inn i samfunnsdebattens irrganger, feilslutninger og konspirasjonsteorier. Særlig på Internett florerer ekstreme oppfatninger av hva som er virkelig, men også av hva som er moralsk rett og galt. Ekstremismens kjennetegn hjelper deg til å skille ekstremisme fra gangbare oppfatninger, og viser hvordan du kan slå tilbake. Den drøfter også hvordan ekstreme meninger og posisjoner kan føre til ekstreme handlinger.

Lars Gule er en av Norges mest kunnskapsrike og erfarne debattanter. I en årrekke har han imøtegått mange av de mest innbitte innvandringsmotstandere og såkalte islamkritikere på Internett, blant dem Anders Behring Breivik.

Denne boka er nyttig for alle som ønsker å delta og bli hørt i debatten.

PRESSE
"Lars Gule reiser viktige og ikke minst aktuelle spørsmål om ytringsfrihet og ekstremisme.
Ekstremismens kjennetegn er et fint bidrag til å tenke rundt ordenes makt. Talehandlingsteori, filosofiske innslag og erfaring i offentligheten bidrar til refleksjonsnivået i boken. Det reflekteres likevel lite over spørsmålet flere stiller seg – om nettet i seg selv former ekstremisme. Som verktøykasse og rustning på vei inn i nettets mørkere avkroker er boken imidlertid nyttig, kanskje for å starte et vedvarende bombardement av korrektiver til konspiranoiaen der. Som et første skritt."
Mona Ringvej, Aftenposten

"Den siste delen er eigenleg ei lærebok i argumentasjonsteknikk. Ein velskriven, utfyllande og svært god tekst som kan lesast med utbyte av alle som vil ta del i ein offentleg debatt. Det som gjer teksten god, er at Lars Gule er heilt viss på at sanninga, sann kunnskap om sakene som er under ordskifte, vil vinna fram og kvela ekstremismen. Det vil seia at alle andre vil oppleva det same på sin veg til Damaskus som det Gule gjorde på slutten av 1970-åra då han las seg til sannings erkjenning om ekstremismens vesen, slik han skildrar i det sjølvbiografiske etterordet."
Pål H. Bakka, Dag og Tid
 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side