Kjpt

ISBN: 9788230400838
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: heftet
  

Odd S. Lovoll

Norske aviser i Amerika

Norske aviser i Amerika gir et unikt innblikk i den norske kulturen i Amerika og presenterer en viktig del av norsk pressehistorie. Der hvor nordmenn slo seg ned, oppsto behovet for egne aviser. Disse avisene ble et viktig bindeledd til hjemlandet og for å bevare den norske kulturen, men de fremmet også amerikaniseringen. Boken forteller om iherdige og fargerike personligheter i den norsk-amerikanske pressen.
Mellom 1847 og 2010 er det registrert flere enn 280 norskspråklige aviser i Amerika. Der hvor nordmenn slo seg ned, oppsto behovet for egne aviser. Disse avisene ble et viktig bindeledd til hjemlandet og for å bevare den norske kulturen, men de fremmet også amerikaniseringen. Boken forteller om iherdige og fargerike personligheter i den norsk-amerikanske pressen.

"Norske aviser i Amerika" gir et unikt innblikk i den norske kulturen i Amerika og presenterer en viktig del av norsk pressehistorie.

PRESSE
Skrevet om den amerikanske utgaven:

«Meget grundig og velkommen fremstilling. […] Lovolls store fortjeneste er at han som den første kan vise oss den norske pressen i sin helhet.»
Hans Fredrik Dahl, Heimen

«Lovoll har levert eit imponerande arbeid. [Boka] burde interessera alle som er opptekne av norsk-amerikansk historie.»
Arne Sunde, Dag og Tid
 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side