Kj°pt

ISBN: 9788243005600
Status: I salg
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Sven Ove Bakke, Inger Merete Hobbelstad, Vidar Kvalshaug, Morten Ståle Nilsen

Norske klassikere

Bøker, filmer, musikk, radio og tv fra 1945 til i dag
Nå er arvesølvet samlet mellom to permer! En dedikert kvartett kulturanmeldere har blinket ut nærmere 700 perler fra krigen til  i dag.
Norsk populærkultur har bidratt til å forme nordmenns syn på seg selv og verden. Historiene, sangene og tv-ansiktene gir oss et felles referanseverk som gjør at vi kan snakke sammen. Vi vet alle hva slags kvinnemenneske man viser til om noen sammenliknes med Tante Sofie. De fleste har et bilde av De dødes tjern på netthinnen og er i stand til å bli med på allsang til Åges Dains me dæ hvis festen er bra nok. Og vi har motvillig vært på fornavn med Rodney og Annette fra Big Brother.

Boka er en kjærlighetserklæring og et overflødighetshorn, en samling inspirerende tekster som drar deg inn i nostalgiens verden og som får deg til å løpe til bokhylla, biblioteket, filmklubben eller platebutikken.
 

PRESSE
«Det er eit monsterverk som truleg berre kulturjournalistar kunne komme på å lage.. Forlaget gir i baksideteksten, nokså misvisande, inntrykk av at det er norsk populærkultur, det handlar om, men her er det både høgt og lågt i stort sett lykkeleg sameining.…Noko anna godt med boka er subjektiviteten, gleda som gjennomsyrer teksten når skribenten tydeleg har tvinga igjennom ein artist som dei andre meinte ikkje fortente nokon plass. Og mi eiga glede over å gjenoppdage ting, og å la meg overraske. …Eg innser at dette er historia om mitt eige liv, på godt og vondt, som det heiter. Frå ei rørande uskyldig tid og fram til uskyldas brutale død.
..mens det i mange nok av tekstane gnistrar til, der forfattarane verkeleg har eit forhold til det dei skriv om, med humor, milde sarkasmar, elegante formuleringar og uforfalska og utilslørt kjærleik. Som har ført til at eg er villig til å sjå med nytt blikk på opptil fleire fenomen som eg i utgangspunktet såg på som uuthaldelege.
Godt jobba, eg har ingen vektige innvendingar mot dette verket, og eg reknar med at det sjølv vil bli ein aldri så liten norsk klassikar.»
Ragnar Hovland, Dagbladet

«Noe av det mest fengslende med Norske klassikere er hvordan den skaper et overordnet bilde av kulturelle bølger, der enkelte verk og programmer står tilbake som klassikere nettopp fordi de var del av eller brøt med en trend. ... Boka er skreddersydd for en plass under juletreet; her favnes det vidt og bredt, med et inspirert og lettbeint, men samtidig presist språk .»
Sveinung Wålengen, Montages

«Klassikerbegrepet utfordres i leseverdig gavebok om norsk popkultur. ...
Jeg må innrømme jeg gledet meg til å finne unnlatelsessynder i boken, det er jo halve moroa, men det er søren meg ikke så ille det her. Jovisst er Ole Robert Sunde, Øyvind Rimbereid, Håvard Wiik og Maja Ratkje utelatt, men vi finner til gjengjeld Tor Ulven, Steinar Opstad, Life But How To Live It, og The Loch Ness Mouse og intet mindre enn to oppføringer om bluesartisten Kristin Berglund.»
Audun Vinger, Dagens Næringsliv

«I mylderet av populærkulturelle mimrebøker i julemarkedet gir denne mest tyggemotstand. .. Forfatterne argumenterer for hvert enkelt bidrag, av og til overbevisende, av og til lekent og underfundig – ganske ofte også temmelig pompøst. Stort sett er det godt lesestoff.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
PRESSE

 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side