Kjpt

ISBN: 9788251655620
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Alessandro Barbero

Waterloo

18. juni 1815, datoen for historiens kanskje mest legendariske slag, møttes 200 000 mann på åkrene utenfor den lille landsbyen Waterloo i Belgia. 
Napoleons plan var å slå den britiske og prøyssiske hæren som var samlet der, før russerne og østerrikerne rakk å gripe inn. Da skumringen senket seg, lå 50 000 soldater døde på valplassen. Og Napoleon og restene av hans hær var på vill flukt mot Frankrikes grense. Tilbake sto seierherren, hertugen av Wellington, rystet av de grusomheter han hadde vært vitne til. 

I boken følger vi alle slagets faser, der striden bølger frem og tilbake. Vi blir kjent med generalene og en rekke andre aktører gjennom forfatterens bruk av brev og dagbøker. Barberos bok har fått strålende kritikker og blitt et standardverk om Waterloo.

PRESSE
"Dette er ikke bare den beste boken jeg har lest om Waterloo, den er også det mest originale og inspirerende militærhistoriske verk jeg har lest på flere år." Simon Shaw, Mail on Sunday

"Et militærhistorisk verk av høy kvalitet. Forfatteren mister aldri oversikten uansett hvor kaotisk kampen måtte fortone seg." Trond Blikø, Terningkast fem, Trønder-avisa
PRESSE
 
 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side