Kjpt

ISBN: 9788282113168
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Bård Ose, Jan Eggum

Popminner

Få kjenner norsk pophistorie bedre enn Jan Eggum og Bård Ose. Tiår med samlemani og dedikert fordypning i norsk populærmusikk har nå resultert i en nostalgisk kavalkade over våre kollektive popminner. 
Med et utpreget visuelt fokus boltrer duoen seg i popens rikholdige arkiv, og børster støv av materialet som har bidratt til å forsterke opplevelsen av melodiene som har strømmet fra norske grammofoner, radioer og platespillere siden 50-tallet. Albumomslag, magasiner, avisutklipp og annet trykt materiale, kombinert med historier, anekdoter, lister og sitater, gjør denne boka til et muntert og fargerikt tilbakeblikk på en kultur de fleste av oss har et forhold til.

Eggum og Ose trekker fram de største og mest populære artistene, fenomenene og strømningene, men også mer obskure og særegne sider ved norsk pophistorie, som smakløse omslag, one-hit wonders og sensurerte plater.

"Popminner" er en gjennomillustrert mimrebok, og med et omslag som illustrerer en platemappe fra 60-tallet, er sannsynligheten stor for at leseren vil nynne fra perm til perm.

PRESSE
 "Norsk pophistorie har fått sin visuelle minnebok.

Har en samling av norske platecover, med en kort omtale og en noe fyldigere presentasjon av sentrale bransjefolk, fortjent å komme i bokform? Svaret er ja. Journalist og musikkentusiast Bård Ose, samt artist og samlefantast, Jan Eggum gir leserne en innføring i norsk populærmusikks historie, men tar deg også med på utstilling. Norsk pop har hatt varierende kvalitet. Det gjelder også plateomslagene! Ose/Eggum har konsentrert seg om perioden 1955-1985 da vinyl fortsatt regjerte. I tillegg til duoens smittende entusiasme for norsk platehistorie er denne bokens kanskje største styrke en smart og oversiktlig inndeling av ulike perioder, stilarter og personer. Hvis noe savnes her, må det være hysteriet rundt nordnorske Pussycats på 60-tallet."
Per Randers Haukaas, Bergens avisen

"Boka er preget av Bård Oses underholdende og faktaspekkede tekster, det blir mange turer tilbake til forfatternes ungdomstid. Størst inntrykk gjør imidlertid den omfattende samlingen fargerike og minnevekkende platecovere, i all hovedsak hentet fra Jan Eggums private platesamling.

Et vellykket grep er den utradisjonelle inndelingen av musikken og utgivelsene. Eggum og Ose har valgt å gruppere presentasjonene i kategorier som for eksempel «plateomslag med vitsetegninger» eller «plater utgitt av idrettsutøvere» ".
Ståle Johnsen, utdanningsnytt.no


Omtale i Dagsavisen


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side