Kjpt

ISBN: 9788230400944
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: heftet
  

Jens Petter Nielsen

Døden løser alt

Nye perspektiver på Stalins terror
Det er i år 75 år siden starten på Den store terror i Sovjetunionen, som rammet landets egenbefolkning.  
Denne boka undersøker bakgrunnen for Stalins såkalte "utrenskninger". Den baserer seg på det nye kildematerialet som er blitt tilgjengelig siden perestrojkaen og Sovjetunionens oppløsning, og på den nyeste internasjonale litteraturen på området. Hva vet vi i dag som vi ikke visste før? Hvor mange ble rammet?Var terroren et resultat av en langsiktig plan eller oppsto den spontant i en presset situasjon? Var Stalins terror folkemord? Døden løser alt er den første norske boka som gir en samlet faglig fremstilling av dette dramaet. Jens Petter Nielsen er professor i historie ved Universitetet i Tromsø. 

PRESSE
"Grundig gjennomgang av nyere forskning på Stalins skrekkregime. [...]
I tillegg til en solid gjennomgang av sultkatastrofen og drapene på såkalte fiender av kommunismen, drøftes «Stalin-faktoren». Ville regimet i Moskva opptrådt like hensynsløst uansett leder, eller var det topplederen personlig som sørget for at overgrepene ble så omfattende?
Forfatteren nærmer seg problemstillingene fra flere perspektiver og fremstår godt balansert i sine vurderinger. Boken er dessuten så velskrevet at den vil appellere langt utenfor akademia.Mot slutten skriver Nielsen om hvordan ettertiden, og nåtidens Russland, betrakter Stalin-epoken. Slik får utgivelsen også et preg av aktualitet".
(Terningkast fem), Sten Inge Jørgensen, VG


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side