Kjpt

ISBN: 9788248912682
Status: P lager
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Bualem Sansal

Min fars hemmlighet

De to brødrene Rachel og Malrich vokste opp i en liten landsby i Algerie, med tysk far og algerisk mor. De drar som unge til Paris for å studere. Da begge foreldrene blir drept i en massakre utført av fundamentale muslimer, kommer også den mørke fortiden til deres far for en dag.
De to brødrene Rachel og Malrich vokste opp i en liten landsby i Algerie, med tysk far og algerisk mor. De drar som unge til Paris for å studere. Da begge foreldrene blir drept i en massakre utført av fundamentale muslimer, kommer også den mørke fortiden til deres far for en dag. Rachel begynner å grave i farens fortid, og sannheten om hans forbrytelser under den andre verdenskrigen er mer enn han kan bære. Den yngre og mer hvileløse broren Malrich må fullføre sin brors jakt på farens hemmelighet, noe som også setter hans egen identitet på prøve. Hvem er han hvis han er sin fars sønn?

PRESSE
«Fremragende algerisk roman som trekker en provoserende parallell mellom holocaust og våre dagers islamisering»
Politiken

«(…) den framstår som et brennende dokument, som om forfatteren skrev den med livet som innsats»
Weekendavisen

"Intenst og aktuelt om fedrenes synder og ondskapens sirkel [...] Oversetter Tom Lotherington syr en sober og flekkfri norsk klesdrakt til verket."
[...]
"Med sin blanding av vare persontegninger og grotesk eksplisitte voldsskildringer er denne boken et lysende fyrtårn, et levende litterært argument for menneskets underlige motsetning: Vi synes det er så godt å ha noen å hate."
(Terningkast fem), May Grethe Lerum, VG
 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side