Kjpt

ISBN: 9788243008076
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet

ANDRE UTGAVER:
Hitlers første nederlag
heftet (2014)
  


Hitlers første nederlag

Slaget om Moskva
En gripende bok om et av de mest dramatiske og viktige slagene under 2. verdenskrig, skrevet av erfaren og etablert krigshistorieforfatter.
Hovedbok i klubben 29. okt - 14. nov 2013.
Medlemspris: 323,-
Veil pris: 369,-

I slutten av september 1941 stilte over en million tyske soldater opp dypt inne i Russland, bare 280 km fra Moskva. Soldatene var veltrente og selvsikre, og hadde god grunn til å anta at dette ville bli det siste slaget på østfronten.

De møtte en tilsvarende stor sovjetisk styrke, men der var soldatene av et helt annet kaliber. Så da tyskerne angrep, ble det snart katastrofalt for de sovjetiske styrkene og innen få uker var de fleste tatt til fange eller drept. Veien sto åpen mot Moskva.

Høydepunktet for Hitlers karriere
Angrepet på Sovjetunionen skulle være høydepunktet i Hitlers karriere. Men på tross av den overveldende seiersrekken som hadde fulgt de tyske styrkene fram til nå, klarte ikke tyskerne å ta Moskva. Et kraftig regnvær for- vandlet veiene mot hovedstaden til leire. Dermed rakk Stalin å mobilisere forsterkninger, samtidig som tyskerne fikk store problemer med å transportere bensin, ammunisjon og andre nødvendigheter. Dette ble et dramatisk nederlag for tyskerne. I tillegg satt vinterkulden inn og drepte flere soldater enn den sovjetiske hæren.
Hitlers forsøk på å erobre Stalins hovedstad hadde mislyktes totalt, og dømte den tyske diktatoren til en utmattelseskrig som han ikke kunne vinne.

Inngående og detaljert
Boka er skrevet basert på en lang rekke arkivdokumenter, dagboknotater, brev og andre kilder som har hjulpet Zetterling å gjenskape slaget sett fra både soldatene og generalenes perspektiv. Den gir leseren et inngående og detaljert bilde av Hitlers første nederlag.

Forfatterne

Anders Frankson
har skrevet flere bøker om andre verdenskrig og militærhistorie, blant andre Slaget om
Kursk sammen med Niklas Zetterling.

Niklas Zetterling forsker på krigshistorie og militære operasjoner ved Försvarshögskolan i Stockholm.
Siden debuten i 1995 har han skrevet en rekke bøker om militærhistorie, flere av dem sammen med militærhistoriker
Michael Tamelander.Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side