Kjøpt

ISBN: 9788243007611
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Jared Diamond

Verden fram til i går

Hva kan vi lære fra tradisjonelle samfunn?
De fleste tar som en selvfølge at menneskelivet involverer alt fra flyreiser og mobiltelefoner til karrierevalg og slankekurer. Men i nesten hele vår seks millioner år lange eksistens har vi ikke hatt noen av disse tingene. I et slikt perspektiv var det først «i går» at vi tok steget fra å være jegere og sankere.

Veil. pris: 399,-
Medlemspris 349,-

I "Verden fram til i går" lar Diamond oss møte dagens representanter for de tradisjonelle menneskesamfunnene. Basert på sin unike forskning og mangeårige feltarbeid blant stammesamfunn rundt om i verden, leverer han en ruvende bok om alt vi kan ha glemt på veien fram til dataalderen.

Vi lever fortsatt i kropper som er bedre tilpasset steinalderlivet enn dagens moderne samfunn. I sin mest personlige bok hittil, viser Diamond oss hvordan verdier og erfaringer fra de tradisjonelle samfunnene kan hjelpe oss til å leve lengre og lykkeligere, kommunisere bedre, ta bedre vare på våre gamle og gi oss tryggere og mer selvsikre barn.

Dette er ingen romantisk skildring av at alt var bedre i steinalderen. Flere aspekter ved de tradisjonelle samfunnenes levesett framstår i dag som barbariske. Men Diamond finner mye vi bør la oss inspirere av, enten det gjelder hvordan vi tar vare på våre gamle, oppdrar barna våre, løser konflikter eller oppnår sunnhet og bedre helse.

"Verden fram til i går" er Jared Diamonds mest personlige bok hittil, og har fått en strålende mottakelse internasjonalt etter at den kom på engelsk i vinter. Sammen med "Våpen, pest & stål" og "Kollaps" utgjør den en mektig trilogi. Boka er forbløffende, lærerik og tilbyr et helt nytt perspektiv på livene vi lever. Gå ikke glipp av denne! Utgivesesdato: 1. okt

PRESSE
“Ekstremt overbevisende... Fylt til randen av fascinerende historier; en skattkiste av historiske anekdoter og slående statistikk»
The Boston Globe

«I det 19. århundre forandret Charles Darwins boktrilogi for alltid vår forståelse av vår natur og historie. Om hundre år vil man gjøre en liknende vurdering av Jared Diamonds trilogi: “Våpen, pest & stål”, “Kollaps”, og nå “Verden fram til i dag”, hans strålende avsluttende epos, som ikke bare omhandler vår natur og historie , men vår skjebne som art. “Verden fram til i går” er et banebrytende arbeid som tilbyr håp, gjennom konkrete løsninger på våre mest presserende problemer.»
Michael Shermer, redaktør i Skeptic magazine, forfatter av "The Believing Brain" og "Why Darwin Matter"

Bjørn Vassnes i Klassekampen 21.02.2013
Thomas Hylland Eriksen i Klassekampen 18.06.2013
  Dag O. Hessen i Aftenposten 27.01.2013


«Kanskje det mest interessante kapitlet er det som omhandler hvordan man forholder seg til risiko i stammesamfunn. ... Diamond trekker frem flere eksempler der innfødte har virket i overkant forsiktige. Ved en anledning ønsker han å slå leir under et stort, gammelt tre. Mannskapet hans nekter, fordi "treet kan falle over". Først etter lang fartstid erkjenner Diamond at han faktisk hører et tre falle hver dag han er i Papua Ny-Guineas skoger. ... Stammefolk må ofte prioritere mellom relativt farlige handlinger (jage vekk løver som spiser byttet man selv har nedlagt) og garantert fryktelige utfall (sultedød hvis man ikke jager vekk løvene). Lever man i et teknologisk primitivt samfunn er farene store nok som de er, risikoen må derfor minimeres der man kan. I vårt samfunn trenger vi ikke være redd for sult, og i forhold til de aller fleste steinaldersamfunn opplever vi ekstremt lite vold, utrolig nok selv om man regner inn de to siste verdenskrigene. Dermed er kanskje også evnen til å gjenkjenne fare ikke så stor som den kunne. Man kan skjerpe denne sansen ved å leve som steinaldermenneske. Men å lese "The World Until Yesterday" vil nok innebære mindre risiko. Boken kommer snart ut på norsk. »  
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv, 20.06.2013


Flere bøker
Jared Diamond
Kjøpt Pris: 349,-
Bokklubbpris: 199,-

Jared Diamond
Kjøpt Pris: 169,-
Bokklubbpris: 159,-

Jared Diamond
Kjøpt Pris: 399,-
Bokklubbpris: 249,-
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side