Kj°pt

ISBN: 9788251636315
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Karsten Alnæs

1814 Miraklenes år

En flott historisk bok spekket med fargerike illustrasjoner. 1814 var et dramatisk år i norsk historie. Norge fikk sin egen grunnlov, og resultatet av krigene ute i Europa førte til at landet vårt ble skilt fra Danmark og kom i union med Sverige.
Boken forteller om grunnlovsarbeidet på Eidsvoll våren 1814 og valget av Christian Frederik til norsk konge. Forfatteren beskriver levende krigshandlingene i juli og august, etter at Karl Johans tropper gikk inn i Norge. Den korte, men dramatiske krigen endte med norsk nederlag, men vi fikk beholde Grunnloven.
Karsten Alnæs
(født 1938) har skrevet en rekke romaner, en barnebok, flere fagbøker og historieverker som Historien om Norge og Historien om Europa. Av hans skjønnlitterære bøker kan nevnes Trollbyen (1992), Sabina (1994), En fremmed (2002), Ikke dø, Sophie (2009) og Grevens tid (2011).PRESSE
"Alnæs gis oss skjebneåret 1814 som en suveren forteller."
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

"Levende beretning om dramatiske begivenheter og høyt politisk spill."

Ola Kallerud, Stavanger Aftenblad

"Stor og leseverdig."

Bjørn Hoelseth, Sandefjords Blad

"En oversiktlig, allsidig og ikke minst lettlest fremstilling av dette miraklenes år, 1814. En særdeles nyttig referanse for den som vil være forberedt på grunnlovsjubileet."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"En vellykket historiebok, der Alnæs med dreven hånd forteller en spennende historie fra A til Å."
Øystein Rian, Klassekampen

"Karsten Alnæs siterer fra taler, brev og dagbøker slik moderne historikere og forfattere gjør. Schibsted Forlag spanderer kvalitetspapir i anledning jubileet, og ikke å forglemme, en menge interessante illustrasjoner. Miraklenes år, med 1814 i gullskrift på omslaget, er i beste forstand en folkelig bok om et skjellsettende år."
Arne Dvergsdal, Dagbladet

Les omtale:
Romerikes Blad
Levende historie
Trønder-Avisa
Adresseavisen
Dagsavisen
Vårt land
Bok & samfunn


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side