Kjpt

ISBN: 9788251622103
Status: P lager
Utgivelsesår: 2005
Innbinding: Innbundet
  

Laurence Rees

Auschwitz

Nazistene og den endelige løsningen
Denne boken er skrevet til sekstiårsdagen for Auschwitz' frigjøring. Vi får vite hvordan Auschwitz utviklet seg fra å være en konsentrasjonsleir for polske politiske fanger til å bli åstedet for historiens største massemord, dels dødsleir, dels konsentrasjonsleir hvor over en million mennesker ble drept i løpet av andre verdenskrig.

Boken belyser mentaliteten og motivasjonene til nazistenes mest sentrale beslutningstakere, og gjerningsmennene bak de mest avskyelige forbrytelser kommenterer for første gang sine egne handlinger.

Gripende og gruoppvekkende kjensgjerninger kommer for dagen – fra driften av et bordell til korrupsjonen som florerte over hele leiren. Rees viser til spennende nytt dokumentarisk materiale fra nylig åpnede russiske arkiver, som vil stille spørsmål ved mange tidligere aksepterte sannheter.

Auschwitz var midtpunktet i et komplekst system for utryddelse av mennesker, som spredte seg over hele det nazistiske Europa. Rees stiller ubehagelige spørsmål; for eksempel hvorfor så få nazi-okkuperte land beskyttet sine jøder, og hvorfor de allierte gjorde så lite for å forhindre drapene selv etter at de hadde fått vite om leirene.

Boken er basert på BBC-serien vist på NRK.


PRESSE
"Førsteklasses om Auschwitz. Strålende dokumentarbok som også oppsummerer nyere forskning."
Espen Søbye, Dagbladet

"Les denne boken! Den handler (dessverre) om mennesket. Om oss selv!"
(Terningkast fem), Yngvar Ustvedt, VG
Flere bker
Laurence Rees
Kjøpt Bokklubbpris: 339,-

Laurence Rees
Kjøpt Pris: 339,-
Bokklubbpris: 99,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side