Kjpt

ISBN: 9788282112017
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innbundet
  

Jon Gunnar Arntzen (red):

Barndom 30-tallet

Sild, sild og atter sild. Slik var middagsmåltidene for mange gjennom de harde 30-årene. Det var smalhans for mange, og kontrasten til vår egen tid blir tydelig når vi kan lese at datidens brusfabrikanter kunne reklamere med fullsukret brus.

Men 30-årene var ikke bare en tid med hardt arbeid, fattigdom og endeløst slit. Mange hadde det godt, og det var også en tid med framskritt og forandringer. I løpet av dette tiåret nådde mange nyvinninger et bredere publikum; det ble etablertfaste flyruter, flere fikk bil, radio, telefon og ikke minst - elektrisk strøm.

Boka er full av beskrivelser og bilder av blant annet hjemme- og utemiljø, skole og fritid, mat og klær, hverdag og fest, idoler og medier, verdensforståelse og samfunnsforhold – kort og godt alle inntrykkene som danner 30-tallsbarnas kollektive hukommelse. For de som vokste opp under dette tiåret vil den kunne by på et sansesterkt og nostalgisk tilbake-blikk. For alle oss andre, vi som ikke var født den gang, vil denne boken kunne være som et kikkehull tilbake i tiden, og gi oss et lite innblikk i våre nære forfedres samtid.
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side