Les utdrag fra MORDET PÅ LINCOLN

Like før selve mordet:
"Tredje akt er i gang. Snart vil stykket være ferdig og Lincoln kan dra tilbake til Det hvite hus. Men det er blitt kjølig i den uoppvarmede presidentlosjen. Abraham Lincoln slipper Marys hånd da han reiser seg for å ta på seg den sorte ullfrakken som er skreddersydd til den store kroppen hans av Brooks Brothers. Silkefôret er dekorert med en ørn med et langt bånd i nebbet. Ordene på båndet er Lincolns uuttalte manifest, og hver gang han tar på seg frakken, blir han minnet på sitt oppdrag. “Ett land, én skjebne” står det ganske enkelt.
MORDET PÅ LINCOLN :


Klokken er syv over ti. I nøyaktig samme øyeblikk går John Wilkes Booth inn inngangsdøren til Ford’s – hjertet dunker, det lukter whiskey av ham, og huden er klam. Han prøver desperat å virke rolig og ubesværet.

Det som betyr noe, er at Booth gjennom kikkhullet ser rett på Lincolns bakhode.

Booth presser den sorte hatten ned på hodet, tar frem den ladde Deringeren fra jakkelommen og holder den i høyre hånd. Med venstre hånd trekker han den lange, barberbladskarpe Bowie-kniven ut av sliren.

Booth trekker pusten dypt og skyver forsiktig døren åpen med knivhånden. Losjen er svakt opplyst av rampelyset nedenunder. Han ser bare ansikter. Ingne vet at han er der. Han trykker kroppen mot veggen og passer på å stå i skyggen mens han venter på signalet. Abraham Lincolns hode er synlig over gyngestolen, bare en drøy meter foran Booth – så ser han igjen ned og til venstre på publikum.ISBN: 9788292870969
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innbundet
Mordet på Lincoln
Skuddet som forandret Amerika
Hovedbok 4, 2015


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side