Pris: 299,-
Bokklubbpris:262,-
Kjp

ISBN: 9788243007543
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: heftet
  


Hellas fra sør til nord

En reise i gammel og ny tid
Dette er en annerledes guide til Hellas som tar historieinteresserte turister med på en reise i tid og geografi.

Det var i Hellas de tidligste europeiske kulturene ble etablert, og denne guiden tar oss med til de sentrale historiske og mytologiske stedene som man fremdeles finner enestående spor av. Her oppsto filosofi, politikk og kunst som skulle prege vår kultur for all ettertid.

Vi begynner i sør med den eldste kulturen, og reiser nordover. Fra den minoiske kulturen på Kreta, gjennom Peloponnes og mykensk kultur til Athen og klassisk tid, og videre til den hellenistiske kulturen i den daværende regionen Makedonia.

Forfatter Aage Hauken har spesialisert seg på kulturelle reiseguider, og har blant annet skrevet bøker om Roma, Napoli og Tyrkia. Han har besøk Hellas i en årrekke og opparbeidet en unik oversikt over og innsikt i de gamle greske kulturene.

Boken er utstyrt med kart og et rikt bildemateriale.

Om forfatteren:
AAGE HAUKEN

er klassiker, teolog og forfatter. Han har også bakgrunn som organist og komponist og mange kjenner ham som tidligere katolsk prest og prior ved St. Dominikus kloster i Oslo. Hauken har reist mye i den gamle verden og kjenner oldtidens levninger i mange land. Dette har resultert i faglitterære bøker om Roma, Napoli, Israel ogTyrkia. Han har skrevet to bøker som følger Paulus i Hellas og Tyrkia, og hans neste prosjekt tar for seg det gamle Egypt.

Felles for alle Haukens reisebøker er at man alltid reiser på to plan – i fortid og nåtid. Og som han selv sier: «Begge er like spennende!»
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side