Pris: 449,-
Bokklubbpris:395,-
Kjp

ISBN: 9788282114097
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innbundet
  


Nedenunder og hjem

Nordmenn i Australia gjennom 400 år
De første kom som forliste sjømenn eller som straffanger i lenker. Senere dro modige kvinner og menn frivillig fra Norge til den moderne verdens ytterste utpost. Dette er historien om våre glemte utvandrere, de som reiste 15 000 kilometer til Australia.
Fortellingen om norsk utvandring dreier seg om mer enn de som søkte lykken i Amerika. Gjennom århundrene har en liten, men sammensatt gruppe nordmenn markert seg Down Under – som nybyggere, gullgravere og i tjeneste under fremmed flagg. siden som entreprenører, skipionerer og globale pendlere.

I denne boken har Fredrik Larsen Lund fulgt i fotsporene til australiafarerne fra nord. Hva reiste de fra? Hvordan ble de mottatt? Og hvordan taklet de en hverdag uendelig langt hjemmefra? På kryss og tvers over det røde kontinent oppsøker han steder som skjuler fascinerende beretninger om fargerike personligheter og norsk innflytelse. Fra det australske Eidsvold i øst til Norseman i vest treffer forfatteren på både eventyrere og samfunnsstøtter, kjeltringer og ulykkesfugler. Underveis undersøker han nordmenns møter med det ukjente, helt frem
til våre dager.

Nedenunder og hjem er dels utvandringshistorie, dels reiseskildring – en original og kunnskapsrik jakt på det norske Australia.

Om forfatter:
Fredrik Larsen Lund (f. 1976) er historiker og journalist. De siste årene har  han særlig studert norsk utvandring til fjerne himmelstrøk. Tidligere har han jobbet blant annet som reisereporter i Aftenposten, samt i Norsk Folkehjelp og Kampanje. Han arbeider i dag i Riksarkivet. Nedenunder og hjem er hans første bok. Fredrik Larsen Lund bor i Oslo.
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side