ISBN: 9788251682671
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innbundet
  


En ung gigant: Winston Churchill og forløpet til første verdenskrig

Før han fylte 30 år hadde unge Winston Churchill allerede deltatt i fire kriger, blitt skutt på over 50 ganger, gitt ut flere bestselgere og var verdens høyest gasjerte journalist.
Winston Spencer Churchill var direkte etterkommer av John Churchill, mannen som aldri tapte et slag og Englands største militære begavelse, men den store statsministeren William Gladstone hevdet likevel at det var Churchill-slekten bare kom banditter og alkoholikere. Hans mor hadde et hundretalls elskere, hans far døde av syfilis og selv hadde han en dypt ulykkelig barndom. Han ble likevel verdens mest kjente menneske og den største briten noen gang.

Hans ungdomsår er ukjente i Norge, men før han ble 30 hadde han deltatt i fire kriger, blitt skutt på over 50 ganger, gitt ut flere bestselgere og var verdens høyest gasjerte journalist. I denne biografien tar Jon Hustad for seg årene fra han ble født i 1874 til han som marineminister i 1914 ivret for Storbritannias deltagelse i første verdenskrig. Boken følger Churchills liv tett, men er samtidig en bred samtidshistorie. Vi blir kjent med det britiske adelelsystemet, engelsk politikk og ikke minst, det britiske imperiet. Særlig vekt legger Hustad på forløpet og grunnlaget for første verdenskrig og den sterkt negative rollen keiser Wilhelm inntok og som var den utløsende årsaken for krigen. Churchills ungdomsår var hans fineste før andre verdenskrig.

Han var anerkjent som det største politiske talentet i England og hadde en rekke ministerposter og gikk fra suksess til suksess. Alt stoppet da krigen brøt ut. Boken kommer ut 100 år etter at første verdenskrig brøt ut og vil være et "must" for all dem som ønsker å bli kjent med Churchill og ønsker å vite hvorfor vi fikk den tragiske krigen.Om forfatteren:

Jon Hustad (1968) er en norsk journalist og forfatter. Har bl.a. vært tilknyttet Klassekampen og Morgenbladet, fra 2009 har vært journalist i Dag og Tid. Hustad var sammen med Elin Ørjasæter programleder for Harde fakta, et aktualitetsprogram på TV2 som ble markedsført som å være «Norges eneste aktualitetsprogram som ikke er venstrevridd». Han har bl.a. utgitt bøkene Varsleren (2006), Gjeldsslaven Europa (2012), Partiguiden (2013) og Farvel Norge (2013).

PRESSE
"Jeg har lest nesten 40 Churchill-biografier. Noen har vært svært gode, de fleste ok, enkelte direkte dårlige. Ung gigant er den beste jeg har lest."
Marvin Wiseth, Adresseavisen

Les omtale:
VG
Dag og tid
Budstikka
Aftenposten Historie
VG


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side