ISBN: 9788292622438
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2008
Innbinding: heftet
  


Europas siste sommer

Hvem startet første verdenskrig?
Europa var preget av velstand og økonomiske oppgangstider i årene før første verdenskrig. Intetanende om det dramaet som utspilte seg i kulissene nøt Europa en nydelig og brennhet sommer i 1914.
Storkrigen som var på trappene skulle bli den verste verden hadde sett til da - en krig vi fortsatt lever med konsekvensene av i dag.

Men hvordan begynte egentlig første verdenskrig? Mange har gitt henrettelsen av den østerrikske tronarvingen Franz Ferdinand skylden - andre mener at det er vanskelig å legge skylden på noen som helst.

I denne boka beskriver David Fromkin sterke krefter i Europa, særlig i Tyskland og Østerrike-Ungarn, som ønsket en storkrig og skildrer det høydramatiske spillet som manøvrerte Europa inn den verste og blodigste krigen i manns minne.

OM FORFATTEREN:
Fromkin er professor i historie ved universitetet i Boston. Han var nominert til både National Book Circles Award og Pulitzer Prize i USA for bestselgeren A Peace to end all Peace

PRESSE
«Perspektivrikt og velfortalt om første verdenskrig... Fromkin fremfører sine argumenter med en fortellerteknisk driv og en journalists sans for levende detaljer...» - VG


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side