Pris: 398,-
Bokklubbpris:350,-
Kjp

ISBN: 9788292870952
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innbundet
  


Hitlers bøddel

Historien om Reinhard Heydrich
Hovedbok 2, 2015. Veil. pris 398,- Medlemspris 350,-
 
Adolf Hitler valgte Reinhard Heydrich da han ville finne «den endelige løsning på jødespørsmålet». Med pinlig nøyaktighet planla Heydrich konsentrasjonsleirene og nazistenes massemord på jødene - Holocaust. De kalte ham «det blonde udyret» og «slakteren fra Praha». I denne spennende biografien forteller historieprofessor Robert Gerwarth ved Centre for War Studies ved University College Dublin for første gang hele historien om Reinhard Heydrich. Som en av de farligste menn i Det tredje rike hadde Heydrich kommandoen over sikkerhetstjenesten i SS, Gestapo og nazikriminalpolitiet. Han var Hitlers bøddel.

Den kjente forfatteren Simon Sebag Montefiore skrev om denne boken i BBC History Magazine:

- HITLERS BØDDEL er den fremragende, endelige og hjerteskjærende forferdelige biografien om den frastøtende hjernen bak Holocaust.

Forfatter:

Robert Gerwarth

Oversatt av Steinar Gil.

 


PRESSE
«Forfatteren Robert Gerwarth beskriver detaljert og overbevisende. Heydrich dyrket hardhet som dyd i en elite der lojalitet og lydighet var ideal og æreskodeks, ikke nødvendigvis av ondskap og ufølsomhet, men av nødvendighet for nazi-Tysklands overlevelse.» - ARNE DVERGSDAL I DAGBLADETOm historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side