Pris: 169,-
Bokklubbpris:159,-
Kjp

ISBN: 9788243009684
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: heftet
  

Jared Diamond

Den tredje sjimpansen

Menneskets evolusjon og framtid

Jared Diamonds gjennombruddsbok The Third Chimpanzee regnes også som hans mest velskrevne. Her kommer for første gang Diamonds særegne kobling mellom historie, kulturgeografi og evolusjonsbiologi til uttrykk, i en bok som tydelig peker fram mot Våpen, pest & stål.

Vi mennesker deler 98 prosent av genene våre med sjimpansene. Men det er mennesket som dominerer planeten, som har grunnlagt
sivilisasjoner og religioner, utviklet avansert vitenskap og mangfoldige kommunikasjonsformer, bygget byer og skapt kunstverk som tar pusten fra en. Sjimpansene forblir dyr som primært er opptatt av å dekke sine grunnbehov og holde seg i live. Hva er det ved disse to prosentene
DNA-forskjell som har skapt et slikt skille til våre evolusjonære tremenninger?

I denne fascinerende, provoserende og svært underholdende boka utforsker Jared Diamond hvordan menneskedyret på bemerkelsesverdig kort tid utviklet kapasiteten til å herske over jorda. Og samtidig til å ødelegge den fullstendig.

Oversetter: Alexander Leborg

OM FORFATTEREN:
Jared Mason Diamond (f. 1937) er professor i geografi og fysiologi ved Universitetet i California (UCLA). Han er tverrfaglig orientert, og har bakgrunn i ulike fag som antropologi, ornitologi, evolusjonærbiologi og geografi. Diamond er først og fremst kjent for sine prisvinnende bøker innen populærvitenskap. "Våpen, pest og stål" (fra 1997) er den mest kjente. Men også "The Third Chimpanzee" og "Collapse" er bestselgere.

Om Jared Diamond på Wikipedia.


Flere bker
Jared Diamond
Kjøpt Pris: 349,-
Bokklubbpris: 199,-

Jared Diamond
Kjøpt Pris: 399,-
Bokklubbpris: 249,-

Jared Diamond
Kjøpt Pris: 399,-
Bokklubbpris: 349,-
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side