ISBN: 9788243010314
Status: Kommer
Utgivelsesår: 2016
Innbinding: Innbundet
  


Hitlers rus

Folk og fører på dop
Hovedbok 10, 2016
Avbestilingsfrist 31. okt 2016
Veil. pris 399,-
Medlemspris: 349,-

Da Tyskland angrep Frankrike i 1940, var Wehrmacht-soldatene utrustet med 35 millioner brukerdoser Pervitin, i dag kjent som det sterkt vanedannende narkotiske stoffet metamfetamin. I Nazi-Tyskland var den offisielle narkotikapolitikken streng. Arierne skulle leve kjernesunne og rene liv. I virkeligheten var pervitin blitt et dop for hele folket og var tilgjengelig på ethvert apotek som stimulerende middel mot depresjon, trøtthet og overvekt: Husmødre, arbeidere, soldater og Føreren selv var påvirket av dopet, som kan føre til paranoia og psykoser.

 

Mot slutten av krigen ble Hitlers aggresjon og krigslyst forsterket og opprettholdt av et tungt narkotikamisbruk.

 

Forfatteren benytter seg av dokumentasjon fra krigsarkiver som hittil har vært sperret for offentligheten og som kaster et nytt lys over den andre verdenskrig og grusomhetene som ble begått.

 

Om forfatteren:

 

Norman Ohler (født 1970) er utdannet journalist fra Hamburg journalistikkskole og har studert kulturvitenskap og filosofi. Han har skrevet prisbelønte filmmanus sammen med Wim Wenders og Dennis Hopper og har tidligere gitt ut flere kritikerroste romaner.  Hitlers rus er hans første sakprosabok. For denne boken brukte han fem år på research i tyske og amerikanske arkiver. Han har undersøkt utallige dokumenter tidligere oversett og ubrukt av forskerne.

 

Oversatt av Espen Ingebrigtsen
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side