ISBN: 9788243010406
Status: Kommer
Utgivelsesår: 2016
Innbinding: Innbundet
  


Dobbeltspill

Kjærlighet og forræderi i skyggen av første verdenskrig
Hovedbok 3. 2017
Avbestillingsfrist 22. mars 2017
Veil. pris 379,-
Medlemspris 332,-

Tidlig om morgenen, den 3. august, 1916, sendte bøddelen ved Pentonville fengsel i London enda en fange i døden. I løpet av karrieren hadde han hengt over hundre mennesker, men denne dagen var likevel spesiell. En britisk adelsmann skulle henrettes for høyforræderi. Mannen som styrtet gjennom fallemmen, het Sir Roger Casement, og var dømt for å ha samarbeidet med tyske myndigheter om å starte en revolusjon i Irland.

 

En ung sjømann fra Moss hadde vært hans nærmeste venn og medhjelper. Eivind Adler Christensen møtte Roger Casement tilfeldigvis i New York sommeren 1914. Frihetskjemperen tok unggutten under sine vinger, og sammen reiste de via Norge til Tyskland. De reiste inn i et Europa som sto i brann, og der en ny og farligere verden vokste frem. Idealisme ble fordrevet av kynisme. Lojalitet ble til en vare man solgte til høystbydende.

 

Dobbeltspill er beretningen om et forhold mellom to menn i krigens ulvetid. Det er beretningen om en forræder som selv ble forrådt.

 

OM FORFATTEREN:

Bjørn Godøy er cand. philol. i historie. Han har tidligere jobbet med dokumentarfilm, blant annet som manusforfatter på tv-serien "På jakt etter Paradiset" om Thor Heyerdahl.

 

Godøy ble nominert til Brageprisen 2014 for beste sakprosa for boka Ti tusen skygger. En historie om Norge.
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side