Pris: 379,-
Bokklubbpris:332,-
Kjp

ISBN: 9788282115155
Status: I salg
Utgivelsesår: 2017
Innbinding: Innbundet
  


Norske frivillige i Waffen-SS

 
Over 5000 nordmenn meldte seg frivillig for å kjempe på nazistenes side på østfronten under annen verdenskrig. Vel 900 av dem kom aldri hjem. Motivene deres var sammensatte, men noen fellestrekk hadde de. Blant annet var behovet for å rettferdiggjøre valget sitt viktig, og i likhet med sine tyske våpenbrødre var de flinke til å dokumentere livet ved fronten. Selv om dette livet bar preg av dødens nærhet, er det likevel et annet inntrykk man får når man blar igjennom boken og får se bildene de tok.
Denne boken inneholder en utrolig samling fotografier som hovedsakelig stammer fra frontkjemperne selv. Her er 1000 upubliserte bilder fra østfronten, både frontkjempernes og frontsøstrenes egne og ukjente bilder. De poserer og smiler mot kameraet, skåler til fotografen, sørger i en kamerats begravelse eller kryper sammen i skyttergravene når de russiske stalinorglene spiller opp. I tillegg inneholder boken avslørende bilder fra frontkjemperkontoret i Oslo, og den gir deg et blikk inn i det ukjente livet til frontsøstrene.

Geir Brenden (f. 1971) er utdannet og har jobbet i sikkerhetsbransjen i mer enn 18 år. Allerede som sekstenåring begynte han å forske på norske frivillige i Waffen-SS, og han har alene eller sammen med andre publisert flere bøker om emnet, inkludert Norske frivillige på Østfronten, De som falt, Norske frivillige på tysk side (tre bind) og Norske offiserer i Waffen-SS og Hitlers norske skijegere. Han har også bidratt med informasjon og bilder til mer enn 30 andre titler om emnet. I tillegg organiserer han guidede turer til Østfronten, hvor nordmennene kjempet, og han har ledet grupper til Russland, Ukraina, Estland, Latvia og Polen.
Tommy Natedal (f. 1966) er ansatt i kriminalomsorgen og har utdanning fra forsvaret. Han har assistert flere forfattere og historikere med informasjon og dokumentasjon om tidligere veteraner. Selv har han tidligere bidratt til tittelen Norske offiserer i Waffen-SS og Hitlers norske skijegere.
 

PRESSE
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side