Pris: 348,-
Bokklubbpris:299,-
Kjp

ISBN: 9788243002968
Status: P lager
Utgivelsesår: 2004
Innbinding: Innbundet
  

Michael Tamelander, Niklas Zetterling

D-dagen

Den allierte invasjonen i Normandie 1944
Radarparet Tamelander og Zetterling lykkes med å levendegjøre en av historiens mest spektakulære millitæropperasjoner. Boken tegner et bilde av D-Dagen som et levende helvete for soldater og sivile.
Den 6. juni 1944 steg de allierte i land i Normandie. Flere måneders planlegging kuliminerte i en av historiens største og blodigste operasjoner. I to angrepsbølger skulle Operasjon Overlord åpne en andre front i Europa. Men vanskelighetene var mange: Angrepet var ventet, og været og tidevannet gjorde manøveren til et mareritt allerede før troppene fikk kontakt med de velbe-festede tyske stillingene langs Normandies strender. Mange av soldatene ble skutt allerede i landstigningsfartøyene eller druknet langt utenfor kysten. Men operasjon lyktes og innebar starten på de alliertes seier og slutten på 2. verdenskrig.

I juni 2004 var det 60 år siden D-dagen i Normandie. Jubileet ble markert med oversettelsen av denne kritikerroste boken.Tamelander og Zetterling skildrer levende hvordan den kolossale operasjonen ble planlagt og senere satt ut i livet. De politiske og strategiske perspektivene blandes med øyenvitneskildringer fra begge sider av slaget; beretninger som tegner et bilde av D-dagen som et levende helvete for hundretusenvis av soldater.


PRESSE
"Lettlest og spennende. De svenske krigshistorikerne Tamelander og Zetterling går svært grundig til verks i sin rekonstruksjon av angrepet som ble innledet D-dagen. De trykker endog skisser over de ulike styrkenes plassering i landskapet under ulike operasjoner, og oppsummerer kontinuerlig tap og gevinst for de involverte."
(Terningkast fem), Sten Inge Jørgensen, VG

"Detealjrik skritt-for-skritt-fortelling om Operasjon Overlord. Om den historiske bakgrunnen, selve invasjonen og kampene etterpå inntil Frankrike var befridd."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"En gjennomkompetent skildring av ilandstigningen i Normandie."
Mikael van Reis, Göteborgsposten
Flere bker
Michael Tamelander, Niklas Zetterling
Kjøpt Pris: 328,-
Bokklubbpris: 287,-

Michael Tamelander, Niklas Zetterling
Kjøpt Pris: 199,-
Bokklubbpris: 149,-

Michael Tamelander, Niklas Zetterling
Kjøpt Pris: 149,-
Bokklubbpris: 129,-


Michael Tamelander, Niklas Zetterling
Kjøpt Pris: 149,-
Bokklubbpris: 129,-

Niklas Zetterling
Kjøpt Pris: 349,-
Bokklubbpris: 99,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side