Pris: 349,-
Bokklubbpris:305,-
Kjp

ISBN: 9788251655590
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innbundet
  

Torgrim Sørnes

Uten nåde

De henrettede i Norge 1783 - 1814
I denne boken gir Torgrim Sørnes deg urovekkende fortellinger om 25 drapssaker i perioden 1783 - 1814. Vi får et innblikk i motivene bak ugjerningene, grufulle detaljer om drapene, etterforskningen, rettssakene og vitnemålene. Ikke minst får vi følge de dømte til retterstedet og overvære halshuggingen.

Mer enn 200 år etter sin død ble Anna Østmo rikskjendis i Norge i fjor høst. Under arbeidet med en sykkelsti på Flisa dukket skjelettet av en hodeløs kvinne opp. Levningene viste seg å tilhøre 29 år gamle Anna som ble halshugget i 1783.

Den unge kvinnen fikk dødsstraff for å ha drept to av sine nyfødte barn. Kroppen ble begravd like ved retterstedet mens hodet ble satt på en stake til skrekk og advarsel. Annas fryktelige skjebne er den første av 24 urovekkende fortellinger i Torgrim Sørnes` nye bok om drapssaker i Norge i perioden 1783 – 1814.

Vi får et innblikk i motivene bak ugjerningene, grufulle detaljer om drapene, etterforskningen, rettssakene og vitnemålene. Ikke minst får vi følge de dømte til retterstedet og overvære halshuggingen. Her rapporteres det om delinkventenes siste ord og skarpretterens og publikums reaksjoner.

Gjennom disse uhyggelige historiene tegner Sørnes et bilde av Norge som er lite kjent fra før: Her får vi innblikk i miljøer som er preget av den dypeste fattigdom.

 

 

PRESSE
Omtale i NRK 24.10.11


 
 
Flere bker
Torgrim SørnesOm historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side