ISBN: 9788251627207
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innbundet
  

Torgrim Sørnes

Ondskap

De henrrettede i Norge 1815 - 1876
Her er historien om 39 kriminalsaker fra 1800-tallet som endte med dødsdom og eksekusjon. Sørnes tegner et bilde av et Norge som er lite kjent fra før. Ved hjelp av studier av rettsdokumenter og avisartikler, har forfatteren rekonstruert begivenhetene som førte fem kvinner og 39 menn til retterstedet.
I denne illustrerte boken får vi høre historien om 39 kriminalsaker fra 1800-tallet som endte med dødsdom og eksekusjon.
 
Sørnes tegner et bilde av et Norge som er lite kjent fra før. Ved hjelp av studier av rettsdokumenter og avisartikler, har forfatteren rekonstruert begivenhetene som førte fem kvinner og 39 menn til retterstedet. Det dreier seg oftest om mennesker fra de laveste sosiale lag – husmenn, stimenn og løsarbeidere.

Vi får innblikk i miljøer preget av den dypeste fattigdom. Ugjerningene har et bakteppe av sykdom og nød, knivslagsmål, pengebegjær, løsunger og fyll. Boken gir oss innblikk i motivene bak ugjerningene, grufulle detaljer om drapene, etterforskningen, rettssakene og vitnemålene. Den følger de dømte til retterstedet og overværer halshuggingen. Her rapporteres det om delinkventenes siste ord så vel som skarpretterens og publikums reaksjoner.


PRESSE
"Torgrim Sørnes skriver så en fryder seg samtidig som en grøsser i neste avsnitt."
Tom Sigvald Jenssen, Vesterålen Online
 
 
Flere bøker
Torgrim Sørnes
Kjøpt Pris: 349,-
Bokklubbpris: 305,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side