Pris: 379,-
Bokklubbpris:332,-
Kjp

ISBN: 9788275474788
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innbundet
  

Helen Dunmore

Beleiringen

Leningrad, September 1941. Hitler beordrer tyske styrker til å innlede beleiringen av byen, med sikte på total utslettelse. Det blir begynnelsen på en av historiens kaldeste, mest desperate og dødbringende vintere. Hvordan komme gjennom et slikt inferno? For Anna og Andreij – og Annas aldrende far og hans venninne Marina – blir beleiringen en kamp for overlevelse. Men også en kamp for å forbli menneskelige, gjennom det utenkelige.
Krigsromaner har det med å fokusere på store, dramatiske øyeblikk. Med "Beleiringen" har Helen Dunmore lykkes å skape en intens roman om krigen uten en eneste soldat – en bok skrevet fullt og helt fra hverdagens og kvinnenes perspektiv. "Beleiringen" er et besettende litterært portrett av krig slik den oppleves av vanlige mennesker, og en slags stille feiring av overlevelsens og kjærlighetens kraft.

PRESSE
“Helen Dunmores roman er dypt rystende, men ingen skrekkberetning. Med stor historisk presisjon skildrer den sammenbruddet, men også samhold, initiativ og kløkt. Brutalitet, men også lojalitet og omsorg. Et storverk om menneskers vilje til å overleve mot alle odds.”
(Terningkast 6), Knut Faldbakken, VG
“Fullstendig overbevisende. En dypt rørende beretning om to kjærlighetshistorier fanget i en fryktelig virkelighet. Historien om deres kamp for å overleve skildres helt enkelt, slik bare virkelig stor litteratur kan gjøre det.”
Antony Beevor, The Times

«Endelig: En roman som forener bildet av krigens ytre gru med skildringen av de indre slagene som blir utkjempet hjemme; en bok som forener Tolstojs verden med den som møter oss hos Virginia Woolf. Beleiringen er både et viktig og intenst stykke kunst.»
The Independent on Sunday

«Litterær skrivekunst på aller høyeste nivå, mot en bakgrunn av intens lidelse vakt til live på et så nærgående vis at det er vanskelig å forstå at Helen Dunmore faktisk ikke var der.»
The Sunday Telegraph


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side