Pris: 349,-
Bokklubbpris:305,-
Kjp

ISBN: 9788203293061
Status: P lager
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: heftet
  

Gunnar Myklebust

Tungtvannssabotøren

Boken om en av de siste gjenlevende tungtvannssabotørene, leder for laget på Vemork i 1943, den legendariske Linge-karen og SOE-agent Joachim Rønneberg - en eventyrlig historie om kaldblodighet, handlekraft og overlevelse.
22 år gammel tok Rønneberg del i frihetskampen fra Storbritannia. Her ble han medlem av av Kompani Linge og etter hvert instruktør i SOE.

Etter tungtvannsaksjonen dro Rønneberg og deler av gruppen på ski over Sør-Norge til Sverige - 450 kilometer i temperaturer ned mot -20 °C.

Resten av krigen hadde Rønneberg ulike oppdrag i Norge, og etter krigen har han vært en markant radiojournalist ved NRKs distriktskontor i Møre og Romsdal.

PRESSE
"Fortellingen om tungtvannssabotøren Joachim Rønneberg likner fortellingen om norske polarhelter. (...) I disse avslørende biografiers tid er det egentlig befriende å lese historien om en hedersmann, fra en tid da betegnelsen fremdeles ikke fremkalte en lattermild mistenksomhet."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Det har vore skrive mange bøker om tungtvannsaksjonen, og mange av sabotørane har kome med sine bidrag. Likevel er det ingen som på ein så nøktern og lesverdig måte har fortalt heile historia, som det Gunnar Myklebust gjer i denne boka. Ei grunnbok i norsk krigshistorie er det blitt."
Harald Kjølås, Sunnmørsposten

"... denne historien om aksjonens frontfigur, Joachim Rønneberg, imponerer uten å ha noen særlig nyhetsverdi. Undertegnede har knapt lest en mer lavmælt biografi. (...) Denne fortellerstilen øker like fullt respekten for de bragdene som ble utført."
(Terningkast fem), Sten Inge Jørgensen, VG


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side