Pris: 199,-
Bokklubbpris:149,-
Kjp

ISBN: 5051895042793
Status: P lager
Utgivelsesår: 2006
Innbinding: DVD
  


Flags of our Fathers DVD

Krigsvanviddet på Iwo Jima i Stillehavet på tampen av andre verdenskrig ble oppsummert i et av historiens mest berømte pressebilder. Problemet er bare at myten om bildet overskygget virkeligheten. Dette er filmen om soldatene som ble en del av myten.
Slaget på Iwo Jima i 1945 endte med at amerikanerne fikk kontroll over øya. Det amerikanske flagget ble heist den femte dagen i slaget som varte i 35 dager.
Krigsvanviddet på Iwo Jima i Stillehavet på tampen av andre verdenskrig ble oppsummert i et av historiens mest berømte pressebilder. Problemet er bare at myten om bildet overskygget virkeligheten. Dette er filmen om soldatene som ble en del av myten.

Slaget på Iwo Jima i 1945 endte med at amerikanerne fikk kontroll over øya. Det amerikanske flagget ble heist den femte dagen i slaget som varte i 35 dager. Krigsfotografen Joe Rosenthal fanget øyeblikket der seks soldater uten synlige ansikter sammen løfter flaggstangen. Bildet ble klassisk over natten, et symbol på amerikansk seiersvilje og et varsel om krigens forestående slutt. Det ga trøst til utallige familier som engstet seg syke for sine fedre og sønner som sto i skuddlinjen langt hjemmefra.

Tre soldater fikk livet sitt endret for alltid etter blinkskuddet. John Bradley, Rene Gagnon og Ira Hayes ble sendt hjem til USA for å dra på triumfferd gjennom landet. De skulle spille på patriotiske strenger for å motivere det amerikanske folk til å gi sin støtte til ytterligere krigføring.
De tre soldatene følte seg ikke som helter; de var ikke de opprinnelige flaggheiserne. Turneen gjennom USA ble preget av samvittighetskvaler, og de tre soldatene var smertelig klar over at de virkelige heltene hadde betalt en langt høyere pris.

Aftenposten Dagbladet og NRK ga filmen terningkast 5.

Spilletid 2 timer og 15 minuetter.

PRESSE
"Sterk krigsfilm som problematiserer propagandaens betydning."
(Terningkast fem), Inger Bentzrud, Dagbladet

" «Flags of Our Fathers» er ikke en oppsiktsvekkende film men det er et solidhåndverk laget av en filmskaper som bare blir bedre med årene. Og endaviktigere: det er «Flags of Our Fathers» som er vel verdt å fortelle."
(Terningkast fem), Espen Svenningsen Rambøl, Dagbladet

"Flott film som imponerer, både med storslagne, paniske krigsscener og med intime og følelsesladede øyeblikk."
(Terningkast fem), Birger Vestmo, NRK
 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side