Pris: 149,-
Bokklubbpris:129,-
Kjp

ISBN: 9788243004030
Status: P lager
Utgivelsesår: 2007
Innbinding: heftet

ANDRE UTGAVER:
Jorden skal gråte
heftet (2016)
  

James Wilson

Jorden skal gråte

USAs historie med indianernes øyne
"Wilson gir et overblikk som er enestående. Etter å ha lest boken sitter en igjen med en ny oppfatning av kontinentets historie."
Terningkast fem, VG
Denne kritikerroste boken regnes ofte som den definitive, samlende historien om de nordamerikanske indianerne. Den begynner med de ulike indianske opphavsmytene – som er svært forskjellige, men som alle adskiller seg fra de mytene de hvite brakte med seg. Boken fortsetter med Columbus og de ulike europeiske invasjonene og viser de ulike indianerkulturene i de forskjellige nordamerikanske regionene – før indianerkrigene på 1800-tallet braker løs …

Boken forsøker å se historien med indianernes egne øyne – og det er en utfordrende oppgave, siden indianernes stemmer ikke er bevart i noen skrifter, og siden hundrevis av stammer er borte vekk for alltid. Wilson benytter seg derfor av muntlige tradisjoner og arkeologiske, etnografiske og historiske kilder – som veves sammen i en sterk fortelling.

Oversatt av Kjell Olaf Jensen.

PRESSE
«En usedvanlig bok, kanskje det fremste ettbindsverket om det som har hendt med urinnvånerne på det nordamerikanske kontinentet.»
Howard Zinn, historiker og forfatter av USA. Folkets historie

«Wilson gir et overblikk som er enestående. Etter å ha lest boken sitter en igjen med en ny oppfatning av kontinentets historie.»
(Terningkast fem), Yngvar Ustvedt, VG

«Når man har lest Jorden skal gråte, forandres hele ens oppfatning av USAs historie for alltid.»
The Guardian

«En suveren introduksjon til USAs historie – den viser fram den koloniale undersiden som en nøkkel til å forstå nuet.»
Expressen
PRESSE

 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side