Pris: 339,-
Bokklubbpris:299,-
Kjp

ISBN: 9788243006164
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Ebba D. Drolshagen

Den vennlige fienden

Wehrmachtsoldater i det okkuperte Norge
"Det var de beste årene i mitt liv."
Gang på gang gjentok de tidligere Wehrmachtsoldatene disse ordene.
Ebba Drolshagen var ikke spesielt interessert i gamle menns krigshistorier. Som halvt tysk og halvt norsk slapp hun allikevel ikke unna, stadig vekk ville de snakke med henne om sine opplevelser i Norge. De fortalte om hvor vakkert og fredelig det hadde vært der, hvor fin tjenesten hadde vært, om den fantastiske naturen, utflukter, fotturer og skiturer. Historiene minnet mer om speiderleire og sommerferier enn om krig. De elsket Norge og lengtet tilbake. Noen hadde abonnert på norske aviser, og flere kalte Norge «mitt andre hjemland». Én stemte til og med i med «Ja, vi elsker» i stedet for å hilse da han møtte henne.

Etter hvert ble hun så fascinert av disse fortellingene at hun bestemte seg for å grave dypere. Resultatet er denne boken, en til nå nesten ukjent historie om krigens hverdag. 

Ebba D. Drolshagen er oppvokst i Norge og Tyskland, og bor idag i Frankfurt. Hun er forfatter og oversetter og har særlig arbeidet med krigshverdagen for tyske soldater i okkuperte områder under andre verdenskrig. Hun har utgitt flere bøker, blant annet om tyskerjentenes skjebne.
Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side