Pris: 399,-
Bokklubbpris:349,-
Kjp

ISBN: 9788202328610
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Antony Beevor

Den andre verdenskrig

Den andre verdenskrig begynte i august 1939 i Mandsjurias ytterkant, og endte i samme område nøyaktig seks år senere med Sovjetunionens invasjon av det nordlige Kina. Krigen i Europa fremstod fullstendig adskilt fra krigen i Stillehavet og Kina, likevel hadde begivenheter på hver sin side av kloden vidstrakte konsekvenser. 
Ved hjelp av det siste innen forskning og research, med klarhet og omtanke, spenner Beevor opp hele lerretet i en gripende fortelling som strekker seg fra Atlanterhavet i nord til Stillehavet i sør, fra den snøkledde norske fjellheimen til den nordafrikanske ørkenen, til den burmesiske jungelen, SS Einsatzgruppen i grenseområdene, fangene i Gulag som ble beordret til innsats i straffebataljoner, og til de ufattelige grusomhetene i den kinesisk-japanske krig.

Selv om Beevor legger til rette for en vidløftig skildring av krigens bredde, mister "Den andre verdenskrig" aldri synet av skjebnen til den vanlige soldat og borger, hvis liv ble knust av de titaniske kreftene utløst av det som må kunne kalles den mest grusomme krigen i verdenshistorien. 

Om forfatteren:
Antony Beevor (født 1946) er utdannet ved Winchester og Sandhurst, der han hadde den berømte forfatteren og krigshistorikeren John Keegan som lærer. Beevor har tjenestegjort i den britiske arméen i England og Tyskland og var offiser i regimentet 11th Hussars i årene 1967- 70. Han forlot imidlertid militærlivet for å vie seg til historiestudier og sitt forfatterskap. Beevor debuterte som krigshistoriker i 1982 med "The Spanish Civil War". Selv om han har skrevet fire romaner, er det hans historiske bøker som har gjort ham til en verdensberømt forfatter. Beevors store gjennombrudd kom med Stalingrad som utkom på engelsk i 1998 og på norsk i 2002. Denne boka har solgt mer enn 1,2 millioner eksemplarer på verdensbasis. For Stalingrad fikk Beevor Samuel Johnson-prisen for faglitteratur, Wolfson History Prize og Hawthornden Prize.

PRESSE
 "For alle som er interessert i denne store verdenskrigen, vil Beevor kunne fylle mang en kveldsstund i en god stol. Det er en good read."
(Terningkast 5), Guri Hjeltnes, VG

"En rystende og fascinerende bok. En imponerende mengde fakta blir presentert, og selv om synsvinkelen begrenser seg til den militære delen av historien, gir vignettene og scenene et fullgodt bilde av krigens kompromissløse hensynsløshet. Dette er krigsanalyse kombinert med historier fortalt nedenfra."
Andreas Wiese, Dagbladet

Flere bker
Antony Beevor
Kjøpt Pris: 348,-
Bokklubbpris: 129,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side