Pris: 348,-
Bokklubbpris:309,-
Kjp

ISBN: 9788292870716
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Venke H. Fehlis

Gestaposjefens datter

Det å ha en tysk offiser som far og en norsk mor er en skjebne jeg deler med flere. Det spesielle i mitt tilfelle er at min far var Heinrich Fehlis – Gestapos øverste sjef og en av de mest fryktede og forhatte tyskere i Norge under krigsårene. 
Min mor var ung og vakker, og 22 år, da jeg ble født vinteren 1945. Min far var en av lederne for den tyske okkupasjonsmakten i Norge under den andre verdenskrig.

Det å ha en tysk offiser som far og en norsk mor er en skjebne jeg deler med flere. Det spesielle i mitt tilfelle er at min far var Heinrich Fehlis – Gestapos øverste sjef og en av de mest fryktede og forhatte tyskere i Norge under krigsårene. Den andre verdenskrig skapte utallige ofre. Min lidelse startet først da krigen var over. Jeg ble født som et resultat av kjærlighet mellom to mennesker, men mitt liv ble en øvelse i skam og redsel for at noen skulle vite hvem jeg egentlig var. Det meste av mitt liv har jeg kjempet for å holde hodet over vannet – med alkoholen som livbøye. Denne boken handler om den lange veien til selverkjennelse – til å akseptere at jeg er det mennesket jeg er. Nå våger jeg å fortelle min historie. Det er bare når alle vet, jeg ikke trenger frykte at noen kjenner sannheten. 

PRESSE
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side