Pris: 249,-
Bokklubbpris:219,-
Kjp

ISBN: 9788292796191
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Jacques Tardi

Skyttergravskrigen

1914-1918
 Skyttergravskrigen er en episodisk skildring av første verdenskrig, betraktet gjennom de menige soldatenes øyne. Dette perspektivet viser meningsløsheten ved en krig der utallige tusen soldater mistet livet på slagmarken. Tegneseriefortellingens universelle styrke ligger i dens kritikk av det menneskesynet enhver krig er uttrykk for: At liv kan ofres for territoriell eller politisk vinning. Et mesterverk fra en europeisk mester.


PRESSE
 «Suverene tegninger i svart, grått og hvitt går tett innpå det marerittet som var vestfronten; en ond drøm av søle, blod, døde og kvestede mennesker, istykkersprengte rekvisitter, piggtråd og dødsangst. Sterke saker, et rop av protest mot alt som heter krig.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Grusom, enkel og uten sidestykke.»
Walter Wehus, Bergens Tidende

«En vesentlig klassiker. Av alle Jacques Tardis imponerende bragder som tegneseriekunstner er det ingen som fremtrer mer overveldende enn dette fryktelige krateret av en bok. Den er et fengslende leseverdig jammerskrik av eksistensiell fortvilelse, en kaleidoskopisk skildring av krigens forrående brutalitet og enkeltmenneskets lidelser, så vel som et mesterlig eksempel på den aller svarteste humor. De velkomponerte og detaljrike bildene (et resultat av manisk research) balanserer perfekt mellom illustrasjon og tegneserie der de marsjerer i takt med den nådeløst rytmiske sidekomposisjonen (tre bilder på hver side) og graver seg dypt ned i leserens bevissthet. Dette er en helvetes bok.»
Art Spiegelman, forfatter av "Maus"

«Tardis fremstilling av første verdenskrig er så glødende og ektefølt at den tåler sammenligning med verker av kunstnere som faktisk tjenestegjorde i skyttergravene.»
Joe Sacco, forfatter av "Palestina"


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side