Pris: 329,-
Bokklubbpris:289,-
Kjp

ISBN: 9788202397067
Status: P lager
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innbundet
  

Harden, Dong-Hyuk

Flukten fra leir 14

En beretning fra Nord-Korea
 Nord-Korea har mellom 150 000 og 200 000 politiske fanger. Gjennom historien til Shin Dong-hyuk får vi et innblikk i de lukkede fengslene i verdens mest totalitære stat.
I leiren betraktet han sin mor som en motstander i kampen om maten, vaktene oppdro ham til å bli en tyster og han var vitne til henrettelsen av sin egen familie. Boken er en opprivende fortelling om Shins liv og hans utolige flukt.
 

PRESSE
"Det er en rystende fortelling, om mennesker som fødes inn i en ren slaveposisjon, hvor kun endeløst blodslit, grusom tortur, total isolasjon og et komplett fravær av grunnleggende menneskelige følelser venter. Aller verst er det at alt dette pågår nå, i 2012, i et land hvor verdenssamfunnet har valgt å la en tredjegenerasjons diktator skjøtte sin egen skakkjørte butikk, uten inngripen. Dette er ingen hyggelig bok som passer til trivelig sofakos. Men den er et utrolig viktig, sjeldent oppskakende vitnesbyrd om livet bak et av verdens tjukkeste jerntepper."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"En «må-lese-bok» som viser at på tross av at vi stadig lever i en moderne verden, så skjer disse tingene stadig rett under nesen til FN og idéen deres om menneskerettigheter."
Simon Stougaard Olsen, Studvest

"Dette er en helt unik og forferdelig historie om et totalt lukket land der eliten oversvømmes med privilegier mens flertallet av folket lever på eksistensminimum. Blaine Harden har sjekket Shins historie nøye og han har vevd inn en del fakta og annen dokumentasjon fra landet i teksten. Det er nesten ufattelig at det internasjonale samfunnet ikke har vist større interesse for den katastrofen dette landet og menneskene som lever der er i.
Vi skylder Shin og de kanskje de 200 000 menneskene som akkurat nå er innesperret i de fryktlige leirene i Nord-Korea å øke vår interesse etter at vi har fått et så viktig vitnemål som denne boka mellom hendene."
Tone Bratteli, Bistandsaktuelt

"Sterk historie om fangenskap og flukt"
Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad
PRESSE
 
 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side