Pris: 379,-
Bokklubbpris:332,-
Kjp

ISBN: 9788281692091
Status: P lager
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Erik Larson

I dyrets buk

Beretningen om en amerikansk diplomatfamilie i Hitlers Berlin
Spennende om opptakten til andre verdenskrig. William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland i 1933. Til å begynne med fascineres han og familien av Det tredje rikets pomp og prakt. Men opprustningen, statsaggresjonen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse, og Dodd formidler sin uro til Washington, men blir ignorert. Amerikanerne nekter å tro på de uhyrlige ryktene.
"I dyrets buk" er historieskriving på sitt aller beste, en elegant og detaljert skildring av stemningen i Berlin i årene før krigen. Gjennom talløse øyenvitneskildringertegner forfatteren et uhyggelig og mangesidig bilde av årsakene til at verden ikke skjønte hvilken alvorlig fare Hitler utgjorde, før det var for sent og Europa sto i brann.

Erik Larson (f. 1954) er en amerikansk historiker og forfatter.

PRESSE
"Skremmende godt fra udyrenes hage ... Det er en fantastisk fortelling Erik Larson har prestert, som overgår det meste av det jeg har lest i dokumentarsjangeren. Vi er med ringside når kommunisten Lubbe blir anklaget for å ha tent på den tyske riksdagen, men vi er også med på den ene ambassadefestligheten etter den andre, som i all sin glitrende festlighet viser hvordan utenlandske diplomater manøvrerer overfor det nye regimet. De konservative og rasjonelle kreftene som kunne hindret Hitler, kommer til syne i i små glimt før de forsvinner igjen."
Knut Hoem, NRK

"Boka er virkelig god … nøktern og likefram uten de store stilistiske eller språklige fakter. Men nettopp det kler et stoff som taler så sterkt for seg selv. Vi vet jo alle hvilket mareritt dette endte i, og den kunnskapen ligger som en mørk himmel over hele leseropplevelsen … en dyster og skremmende skildring av et sivilisert samfunns vei inn i barbariet."
Tore Skeie, Klassekampen

"Larson has meticulously researched the Dodds' intimate witness to Hitler's ascendancy and created an edifying narrative of this historical byway that has all the pleasures of a political thriller....a fresh picture of these terrrible events."
The New York Times Book Review


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side