Pris: 349,-
Bokklubbpris:305,-
Kjp

ISBN: 9788205378513
Status: P lager
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innbundet
  

Stacy Schiff

Kleopatra

Et liv
Den internasjonale storsuksessen om en av historiens mest sagnomsuste kvinner.
Kleopatra er antikkens mest berømte og beryktede kvinne. Hun var farao i Egypt en generasjon før Kristus, og den siste greske herskeren av landet. Kleopatras palass glinset av gull og onyks, og sydet av politiske og seksuelle intriger. Kleopatra var gift to ganger, begge gangene med en av sine brødre. Den første startet hun en brutal borgerkrig mot, den andre forgiftet hun. Incest og mord var familiespesialiteter. Hun gikk til sengs med bare to menn. De var imidlertid samtidens mektigste romere: Julius Cæsar og hans protesjé Markus Antonius. Begge var gift fra før.

Mytene om Kleoptra er mange, og hun har blitt fortolket av et utall kunstnere og skuespillere. Stacy Schiff foretar i denne kritikerroste biografien en mesterlig tilbakevending til de klassiske kildene, og presenterer et verk som er både rikt på detaljer og episk i sin spennvidde.

PRESSE
"... Schiffs bilde av Kleopatra skinner klart gjennom historiens mørke og står plutselig frem for oss i et nytt og strålende skarpt fokus."
Daily Mail


"En stor dronning tegnet i blendende farger ... nytt liv blir pustet inn i et autentisk ikon."
Sunday Times

"Kleopatra - navnet maner frem et bilde av en blendende vakker og skamløs forførerinne i pyramidenes svalende skygge. Feil! Kleopatra var sannsynligvis en helt annen enn den du trodde ... Sant å si er det mye vi ikke vet om Kleopatra. Forførte den 21 år gamle Kleopatra den 52 år gamle Cæsar - eller omvendt? Hva med hennes forhold til Marcus Antonius? ... Boken - godt oversatt av Gunnar Nyquist - er småvittig og syrlig, spennende og underholdende.

Stacy Schiff har stålkontroll i sin vekting av ulike historiske kilder. Hennes litterære resonnementer former et troverdig og fargerikt portrett av Egypts siste farao."
(Terningkast fem), Tom Egeland, VG


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side